Wat is affiliatie marketing?

Vandaag behandelden we de vraag: Wat is affiliatie marketing? Duurzamerkopen.nl is een affiliatie site. Dan denk je misschien affili- wattes? Geen zorgen, ik zal het allemaal uitleggen.

Uitleg affiliatie marketing

Affiliatie is eigenlijk het promoten van andermans producten op jouw site. Laten we deze website als voorbeeld gebruiken. Dus wat wij doen is, wij kiezen een product uit bij één bedrijf vervolgens wordt van dat product een link gegenereerd en die link zetten wij dan samen met wat productinformatie op deze website. Vervolgens is het de bedoeling dat de klant via deze site op de link klikt en wordt doorverwezen naar de echte verkoper, (bijvoorbeeld Amazon) de klant koopt dan het product bij het bedrijf en dan krijgt de promotor een kleine vergoeding (commissie) meestal rond de 8-9%. Om het te verduidelijken zal ik hieronder alles duidelijker in een voorbeeld uitleggen.

voorbeeld in 8 stappen. (Hoe werkt affiliatie marketing?)

Voor dit voorbeeld gebruiken we het verzonnen persoon genaamd, Jan – en als bedrijf, Coolblue

  1. Jan heeft een eigen website opgestart (en is van plan om een product van Coolblue te promoten op zijn website, zodat hij een deel commissie krijgt als iemand via zijn link naar Coolblue de koelkast die hij promoot koopt.)
  2. Jan checkt of Coolblue een affiliatie marketing programma heeft, door dit op te zoeken op het internet.
  3. Vervolgens maakt Jan een affiliatie account aan bij Coolblue.
  4. Coolblue stuurt dan een paar dagen later een mailtje dat Jan is geaccepteerd.
  5. Jan kan nu beginnen met promoten
  6. Jan logt in bij zijn affiliatie account op Coolblue en maakt doormiddel van het promotiemateriaal een Banner, Tekstlink, HTML link, Feed etc aan, met daarin een doorverwijzing naar Coolblue.
  7. Vervolgens zet Jan de code/link op zijn site.
  8. Als een klant dan op Jans site zit en de link/banner/feed etc aanklikt en een product koopt bij Coolblue krijgt Jan een gedeelte van de opbrengst (hoeveel commissie Jan krijgt verschilt bij ieder bedrijf.

Welke bedrijven doen aan affiliatie marketing?

Duurzamerkopen.nl heeft een heleboel producten van onder andere Coolblue & Amazon. Je kent deze geweldige bedrijven vast wel. Maar dit zijn natuurlijk maar 2 bedrijven, maar ik denk dat je nog verbaast zult zijn hoeveel bedrijven aan affiliatie doen. Als een leuk testje moet je maar eens een bedrijf opzoeken waar jij nieuwsgierig naar bent.

Geef een reactie