Duurzaamheidstips

Op deze pagina hebben we een aantal duurzaamheidstips geschreven over hoe jij zo duurzaam mogelijk kan leven! Stel, je zou alle tips opvolgen, dan zou je -zoals je hieronder ziet- enorm veel kunnen besparen. Dus wat houd je tegen?!

Bespaar ±

bomen
0
aan dierenlevens
kg
maandelijks
0

Duurzaamheidstips

Tip 1 – Toiletpapier

Schaf één van deze toiletrollen aan: The Good Roll, Satino Black, 100% Eco, Who Gives a Crap of The Cheeky Panda voor gemiddeld maar € 1,47 meer p/maand en bespaar alleen al ongeveer 384 bomen. De verduurzaamde toiletrollen hebben veel voordelen; gerecycled papier, verminderde luchtvervuiling, opbrengst gaat deels naar een goed doel, ethisch verantwoorder, verbruiken minder water, werken zonder chemicaliën, schaadt de natuur niet, biologisch, vermindert ontbossing.


Tip 2 – Duurzaam eten: dat zit gebakken!

“Minder vlees eten is goed voor het klimaat, want vlees is namelijk verantwoordelijk voor 40 procent van broeikasgassen die vrijkomen bij productie van het voedsel van de gemiddelde Nederlander. Vlees heeft zo’n grote klimaatimpact omdat voor de productie van 1 kilo vlees gemiddeld 5 kilo plantaardig voer nodig is.” – Milieu Centraal. (z.d.). Vlees en de impact op het klimaat. Geraadpleegd op september 2021, van https://www.milieucentraal.nl/eten-en-drinken/milieubewust-eten/vlees/#:%7E:text=Vlees%20is%20verantwoordelijk%20voor%2040,dus%20goed%20voor%20het%20klimaat.


Tip 3 – Duurzaam drinken

Wat je drinkt heeft zeker ook impact voor het milieu. Het beste is het om kraanwater te drinken, want  als je bijvoorbeeld een lekkere mok warme chocolademelk wil maken, dan heeft het opwarmen daarvan impact op je energiegebruik. Let sowieso op met zuivel, want zuivel heeft vaak een grote impact op het milieu. En vergeet niet van te voren na te denken over hoeveel dorst je hebt, zodat je geen drinken door de gootsteen hoeft te spoelen.


Tip 4 – EnergiezuinigKoken

De meeste mensen waarderen lekker en goed eten, maar hoe kan je die overheerlijke maaltijd nou zo duurzaam mogelijk bereiden? Eerste vraag: gas of inductie? Inductie is duurzamer, maar verbruikt wel energie. Vergeet ook niet de deksel op de pan te doen bij het koken, hierdoor verbruik je minder energie. Het eten is namelijk sneller warm. Let ook op het watergebruik bij het koken, en maak niet teveel eten. Weggooien is zonde, bewaar het eventueel voor de volgende dag.


Tip 6 – Zwerfafval

Plastic vergaat eigenlijk nooit, het kost de natuur vaak veel moeite en tijd om bepaald zwerfafval te verteren. Mocht je dus de volgende keer een leeg plastic flesje hebben, kijk dan eerst of er statiegeld op zit. Gooi hem anders gewoon in een prullenbak en dan is afval scheiden het beste want hierdoor kan het makkelijker worden gerecycled. 

Geef een reactie