Beleggen in duurzame energie!

Duurzame energie is de best presterende industrie van 2020, dus ik snap dat je er ook in wilt beleggen, maar hoe doe je dat? Ik zal het uitleggen. Wil je bij een broker een account aanmaken. Ik beleg zelf ook, ik doe dit bij DEGIRO. Ik raad DEGIRO zeker aan. Het geeft duidelijke overzichten en is een erg populaire broker. LET OP: beleggen kent risico’s, je kan je inleg verliezen.

Soorten duurzame aandelen

Een paar van de best presterende duurzame aandelen waren bijvoorbeeld: elektrische autobouwers, waterstof aandelen en zonne-energie. Hier kun je allemaal in beleggen, door bijvoorbeeld Tesla aandelen te kopen of NIO. Stel je koopt 1 aandeel, dan beleg je in 1 bedrijf. Je hebt dan geen spreiding en dus meer risico. Als dat bedrijf het even slecht doet, kan je veel geld verliezen.

Wat is een ETF?

Een ETF is een passief beheerd beleggingsfonds, met als doel de onderliggende beursindex zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Hoe ik het in het kort zie is: beleggingsfonden zoeken een paar aandelen bij elkaar die bij de ETF past, vervolgens kan jij voor een gemiddelde prijs de ETF kopen maar dan koop je dus eigenlijk een heleboel aandelen. Daardoor is je risico iets lager doordat je meer spreiding hebt. maar in de meeste gevallen ook minder rendement.

Soorten duurzame ETF’s

Er zijn ook een hoop duurzame ETF’s zoals de ‘VanEck Vectors Sustainable World Equal Weight UCITS ETF’, hiermee beleg je in ongeveer 250 aandelen van duurzame bedrijven. Zo zijn er nog wel een hele hoop, kijk maar eens bij je broker.

Geef een reactie